سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مردم باید خدا به هنگام نعمت شما را ترسان بیند ، چنانکه از کیفر هراسان . آن را که گشایشى در مالش پدید گردید و گشایش را چون دامى پنهان ندید ، خود را از کارى بیمناک در امان پنداشت ، و آن که تنگدست شد و تنگدستى را آزمایشى به حساب نیاورد پاداشى را که امید آن مى‏رفت ، ضایع گذاشت . [نهج البلاغه]
اتیسم، اتیستیک، آسپرگر، رت، اختلالات نافذ رشد
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» اُتیسم چیست؟

اُتیسم چیست؟

تعریف اتیسم Autism از جمله ی یونانی Auto به معنای خود Selfگرفته شده است . این عارضه یکی از ناتوانی های رشدی است که بر تمام محدوده های رشدی کودک اثر می گذارد وبه نحوه ی انجام بسیاری از کارها ومهارتهای عملکردی کودک آسیب می رساند

1- مفهوم و نشانه ها: برای اولین بار بلویر روانپزشک آلمانی در سال 1911 بیماری اُتیسم یا برگشت به دنیای روانی خود را در بین اشخاص اسکیزوفرنی مورد توجه قرار داد. در سالهای 1943و1944 کانر روانپزشک اطفال در ایالات متحده و آسپرگر متخصص اطفال اطریشی بدون اینکه از یکدیگر باخبر باشند دو نمونه جدا از هم اُتیست ارائه دادند. این دو نمونه به اُتیست نوزادی یا سندرم کانرو اُتیست اختلال شخصیتی یا سندرم آسپرگر مشهور می باشند.

دکتر کانر مشخصات پنج گانه ی زیر را درباره آنچه که او اُتیسم زودرس نوزاد نامیده بود برشمرد:

1- عدم توانایی در برقراری ارتباط دوجانبه با دیگران از آغاز زندگی.

2- عدم توانایی در برقراری ارتباط زبانی با دیگران.

3- علاقه شدید به حفظ یکنواختی و مقاومت در برابر هر تغییر.

4- سرگرم شدن با اشیاء به جای انسان.

5- نشان دادن قدرت هوشی خوب در بعضی مواقع.

2- رده بندی و مرزبندی با سندرمهای دیگر:

 

اُتیسم یکی از انواع پسیکوزهاست که با بیماری اسکیزوفرنی متفاوت است. رانو پاره ای از این تفاوتهای اساسی را توصیف کرده است. اُتیسم در پسران چهار برابر دختران دیده می شود، در حالی که در اسکیزوفرنی هیچ تفاوتی بین دوجنس نیست. در اسکیزوفرنی ، عامل ژنتیکی دخالت دارد. بنابراین اغلب تاریخچه خانوادگی زمینه های آن را منعکس می سازد، اما در اُتیسم چنین وضعی وجود ندارد. اُتیسم برخلاف اسکیزوفرنی بیشتر در بین طبقات متوسط و بالا متداول است و علائم آن از اوان کودکی آشکار می باشد و یا حداقل در دو سال اول مشهود است( در سه سالگی نیز پیدا می شود) در حالی که علائم بیماری اسکیزوفرنی قبل از سنین سه یا چهار سال دیده نمی شوند ( اسکیزوفرنی کودکی وجود ندارد. ) و حتی در آن زمان هم بسیار نادرند. میانگین بهره ی هوشی در اسکیزوفرنی بالاتر می باشد ( هر چند تست کردن کودک اُتیستیک به علت عدم واکنش و همکاری دشوار خواهد بود ) در اسکیزوفرنی توهم وجود دارد، کودکان مبتلا به اسکیزوفرنی به درمان بهتر پاسخ می دهند، لکن برای کودک مبتلا به اُتیسم هیچ درمان پزشکی وجود ندارد، هر چند مربیان می توانند در رفتار آنها بهبود ایجاد کنند.

3- درصد آماری و علل اُتیسم:

از هر 4000 کودک یک نفر به اُتیسم مبتلا می شود که نسبت پسر به دختر چهار به یک می باشد. در جدیدترین تحقیقات، آمار کودکان اُتیست بین4 تا 15سال راچهار تا پنج نفر در10000 نفر تخمین زده اند و در بعضی تحقیقها حتی بیشتر از این رقم هم ارائه داده شده است. خانم نوابی نژاد در کتاب مدرسه و کودک می نویسد که در انگلستان حدود 3000 کودک مبتلا به اُتیسم وجود دارند. نشریه ای آلمانی به نام وضعیت افراد اُتیست در آلمان که در سال 1993 منتشر شده است، رقم افراد مبتلا به اُتیست را حدود 40000 نفر ذکر کرده که حدود پنج تا شش هزار آنها کودکان 4تا15 ساله می باشند: سه تا چهار هزار نفر 14 تا 21 ساله و 30 تا 35 هزار نفر بالاتر از 21 سال.

عده ای از دانشمندان فکر می کردند که اُتیسم علت فیزیکی دارد. بندر فکر می کرد که اُتیسم منشأ عضوی دارد. او معتقد بود که اُتیسم ناشی از یک آشفتگی مغزی است که قبل از تولد کودک وجود داشته است. ریملا ند نشان می دهد که اُتیسم از دشواری در درک تحریکات حسی که به مغز وارد می شوند ناشی می گردد. او مشکل را از آسیبی می دانست که به شکل بندی قسمت مشبک مغز کودکی که از نظر ژنتیکی آمادگی داشته، وارد گردیده است. شاپلر نیز اُتیسم را به سیستم حسی ارتباط می داد. او معتقد است که کودک اُتیست از مرحله ی استفاده از حواس یا گیرنده های نزدیک ( چشائی، بویائی، بساوائی ) نگذشته و به مرحله استفاده از گیرنده های دور، یعنی بینایی و شنوایی نرسیده است. او عقیده داشت که این ناتوانی نتیجه ی محرومیت حسی کودک می باشد و محرومیت حسی نتیجه ی نقص ذاتی سیستم عصبی و وجود مادری بوده که از تحریک فرزندش عاجز بوده است.

دلاکاتو عقیده دارد که کودکان اُتیست بیمار روانی نیستند، بلکه آنها آسیب مغزی دارند. این نارسائی مغزی سبب بدکار کردن قوه درک می گردد؛ به این معنی که مشکلاتی در یکی از راههای ورودی بینائی، شنوائی، بساوائی، بویائی، یا چشائی از جهان خارج به مغز پدید می آورد.آسیب مغزی به یکی از صورتهای زیر این راههای ورودی را غیرعادی ساخته است:

تند: در این حالت راه ورودی بیش از اندازه باز است و در نتیجه تحریکی بیشتر از آنچه که مغز بتواند به راحتی تحمل کند با آن وارد می گردد.

کند: در این حالت راه ورودی کمتر از اندازه باز است و در نتیجه تحریکی کمتر از آنچه که باید به مغز وارد می شود و مغز محروم می ماند.

ناموزون: در این حالت راه ورودی به علت نادرست کار کردن از خود تحریکاتی ایجاد می نماید که در نتیجه پیام جهان خارج را پارازیت دار ساخته یا در بدترین وضعیت آن را خفه می کند.

تصویر بیماری:

اُتیسم کودکی، اختلال رشدی شدیدی ست که حداکثر تا سن سه سالگی خود را نشان می دهد. علائم مشخصه آن تأثیرعمیق روی ارتباط احساسی و کلامی کودک است و وی را ناتوان می سازد که با اشخاص دیگر، خود و والدین خود رابطه عاطفی عادی برقرار نماید. اُتیسم کودکی یک سندرم است: بدین معنی که دارای مشخصه ی واحدی نیست. بلکه نشانه های متعددی می توانند به تشخیص آن بیانجامند.


 

نشانه های هسته ای آن عبارتند از:

1- اختلال در ارتباط انسانی کودک.

2- اختلال غیر عادی در تکلم که از نداشتن گفتار بطور کامل تا گفتار نامفهوم وحتی دارا بودن گفتار بطور کامل، ولی درهم و غیرعادی می باشد و ناتوانی درارتباط تکلمی با اطرافیان.

3- واکنش شدید در مقابل تغییر محیط اطراف. یکی از نشانه های بارز دیگر این سندرم تغییر ناگهانی رفتاری و ارتباطی کودک در سن حدود 36 ماهگی می باشد. این موضوع برای تشخیص به موقع اُتیسم است، چرا که گاهی اوقات این بیماری همراه یک بیماری دیگر علائم خود را نشان می دهد و گاهی اوقات نشانه های آن در حین رشد طبیعی کودک مشخص می گردند.

اُتیسم کودکی طبق آخرین تحقیقات به علل متعدد MULTIFAKTOR ذکر گردیده است. یعنی تنها یک علت بخصوص نمی تواند باشد. تحقیقات زیادی که روی انسانهای اُتیست بعمل آمده است نشان می دهند که در همه ی آنها اختلال در تجزیه و تحلیل ادراکی وجود دارد. این بدان معنی ست که کودک با حواس خود تأثیرات محیطی را دریافت می نماید، ولی نمی تواند این اطلاعات را درست مرتب نموده و با همدیگر ارتباط دهد. تأثیرات محیطی که بوسیله ی هریک ازحواس گرفته می شوند شناخته و تفهیم نشده و به کودک این امکان را نمی دهند که تجربیات ورفتارش را مرتب نموده و با دنیای خارج مرتبط نماید. این اختلال در درک مفاهیم بدین معنی است که کودک اُتیست رفتار اطرافیان خود را به سختی می فهمد و به سختی می تواند خود را به محیط اطراف بفهماند. زیرا راههای ارتباط مؤثر را که مجموعه ای از رفتارهای منظم می باشد، فاقد است. نتیجه این اختلال ادراکی برگشت به رفتاری تکراری ست که کودک درحین رشد نمی تواند آن را تکمیل کند؛ زیرا که اثر وارده همان موقعیت اول را در ادراک به وجود آورده و به ندرت به وسیله ی تجربه نوئی جایگزین و یا تفکیک می شود. توانایی هوشی کودکان اُتیست خیلی متفاوت است و از عقب ماندگی ذهنی تا حد متوسط و گاهی بالاتر از حد متوسط اختلاف دارد. این کودکان اغلب استعداد بالا، ولی ناقصی را در حساب کردن، در تکنیک، در موزیک و درقسمت های دیگری که مشروط به فهم اجتماعی نیستند نشان می دهند.اختلال در تجزیه و تحلیل ادراکی در بوجود آمدن اُتیسم کودکی نقش زیادی بازی می کند، ولی تنها علت نمی باشد. تحقیقات چهل سال اخیر نشان داده است که علتهای ژنتیکی، عصبی، جسمی و ضایعه مغزی نیز از علل آن می باشند. چنانچه هیچگونه نشانه ای پیدا نشود، تحقیق نشان داده است که علتهای ارگانیکی نیز می توانند علت اُتیسم باشند.

« ریملا ند نشان می دهد که اُتیسم از دشواری در درک تحریکات حسی که به مغز وارد می شوند ناشی می گردد. او مشکل را از آسیبی می دانست که به شکلبندی قسمت مشبک مغز کودکی که از نظر ژنتیکی آمادگی داشته، وارد گردیده است.»

تشخیص به موقع:

اُتیسم را می توان بین اول و سومین سال زندگی کودک تنها به عنوان مشکوک به اُتیسم کودکی یا سندرم اُتیست تشخیص داد مشروط بر اینکه تشخیص دهنده اطلاعات و تجربیات کافی در رابطه با کودکان اُتیست داشته باشد.برای تشخیص نهائی علاوه بر نشانه های بالینی متعددی که وجود دارند ، یک مشاهده رفتاری مداوم نیز لازم است. و نیز گزارش کامل و دقیق والدین و یا سرپرست کودک که دائم با کودک در ارتباطند و او را مورد مراقبت قرار می دهند و متوجه اُفت رفتاری کودک می باشند لازم است. این گزارش اغلب مهم ترین اطلاعات را برای تشخیص و چگونگی تشخیص ارائه می دهد.


غیر از اینها وجود یک چک لیست برای تنظیم یک رفتار، کمک زیادی می کند. در چک لیست زیر باید توجه داشت که می توان کودک اُتیسم و همچنین کودک عادی و کودکانی که معلولیت دیگری نیز دارند را مورد مطالعه قرار داد.چنانچه کودک مورد شناسایی، چندین اختلال در همه قسمتها نشان دهد می توان به اُتیسم کودک مشکوک گردید.

شناسایی به موقع اُتیسم کودکی در دوره معاینات پیشگیری:

1- تولد: هیچ نشانه ای مشخص نیست.

2- 10-3 روز: هیچگونه نشانه مشخصی شناخته نمی شود.

3- 6-4 هفته اول زندگی: جیغهای متوالی نه جیغهایی که زمان گرسنگی سر می دهد.

4- 4-3 ماهه: نمی خندد یا لبخند واکنشی ندارد، نشناختن صورت مادر.

5- 8-7 ماهگی: توجهی به اسباب بازی نمی کند، دراز نکردن دست به جلو، با بلند کردن وی راست ماندن و یا شل افتادن نچرخاندن سر و قاقا نکردن.

6- 12-10 ماهه: توجه نکردن به محیط اطراف، احساس رضایت از خود، گریه های طولانی و جیغ زدن های ممتد، داشتن حرکات و رفتارهای تکراری ( تکان خوردن، خود را به چیزی مالیدن و ... ) بازی نکردن، اسباب بازی را بطورتکراری حرکت دادن، تشخیص ندادن افراد از یکدیگر، نچرخیدن بطرف صدا مانند افراد کر، اشاره نکردن به اشخاص و یا اشیاء، تقلید نکردن حرکات، اختلال در رشد کلامی، ایجاد صدا، درآوردن صداهای غیرعادی بدون تقلید و بدون داشتن معنی.

7- 24-21 ماهگی: اختلال در خوابیدن و یا بیدار خوابی در شب، نجویدن، تنها مایعات و غذاهایی مثل فرنی را می تواند بخورد. علاقه به یکنواختی چیزهای قابل دیدن، حرکات مکرر Sterotype دستها: چرخاندن، تکان دادن، کوبیدن، خاراندن و ... . خواب رفتگی عضلانی ( شل بودن عضلات )، افتادن زیاد. برقرار نکردن ارتباط چشمی، نگاه خود را گرفتن، چرخیدن چشمها در حدقه، کنجکاو نبودن،

علاقه نداشتن و یا ترسیدن از تغییرات محیط اطراف، زمزمه کردن یا صداهای انعکاسی درآوردن، استفاده از لغات معینی ( گاهی اوقات غیر قابل فهم ).

8- از سه تا چهار سالگی: خندیدن و یا لبخند زدن بی موقع و بدون جهت، روی پنجه ها راه رفتن، است راست راه رفتن ( مثل چوبپا ) راه رفتن جهشی، حالت بخصوصی از غذا خوردن، حالت تکراری Sterotype مشغول نمودن خود با اشیاء بی جان، پیله کردن در بازی، ثبات در عادات، واکنشی ضعیف در مقابل درد و سرما، تمایل به خودآزاری، احتمالاً چشمان تیز، برقراری ارتباط از راه بوسیدن با لبها ( همچنین هنگام بوسیدن،لمس کردن، زدن )، گرفتن گوشها با شنیدن بعضی از صداها، ارتباط غیرکلامی با محیط اطراف، احتمالاً با گرفتن دست اشخاص و هدایت آنها به سوی چیزی که می خواهد. بیشتر ارتباط با والدین ( بخصوص ارتباط بدنی ) و کمتر با همسنان خود، تقلید نکردن رفتار و یا حالتی که به او دیکته می شود.

زبان: احتمالاً اُفت گفتاری، لالی روانی، تمایل به با خود صحبت کردن، اشتباه در بکار بردن حروف اضافه، اختلال در آهنگ گفتاری، تأخیر عمومی از نظر گفتاری.

چک لیست: آتیست کودکی ( اولین سال زندگی کودک ).

در زمینه ادراکی:

1- بهیچوجه به صداهای تولید شده واکنش نشان نمی دهد، ظاهراًناشنوا به نظر می رسد.

2- علاقه مشخصی به بعضی صداها دارد.

3- در آخر ماه هفتم هنوز به طرف منبع صدا یا نوازش نمی چرخد.

4- مداوماً و متناوباً به روی سطح معینی ناخن می کشد.

5- نگاه خود را مدام به چیز معینی ثابت نگه می دارد.

6- نشان ندادن واکنش به دیدن چیزهای جالب توجه در زمینه گفتاری.

7- در آخر پنج ماهگی هنوز هیچ صدائی معنی دار نمی سازد.

8- در آخر هفت ماهگی هنوز هیچ صدائی که توجه دیگران را بخواهد با آن به خود جلب کند، مانند « دد» نمی سازد.

9- در آخر نه ماهگی هنوز هیچ صدائی را تقلید نمی کند.

10- در آخر دوازده ماهگی هنوز هیچ کلمه ای را بر زبان نمی آورد.

در زمینه رفتار اجتماعی

1- در آخر سه ماهگی وقتی مادر با او صحبت می کند به مادر لبخند نمی زند.

2- در آخر شش ماهگی برای مادر و یا اطرافیان بغل وا نمی کند.

3- در آخر شش ماهگی علاقه ای به بلند کردن و یا به چیزی مشغول شدن از خودنشان نمی دهد ( ظاهرا به خود مشغول است و کودکی آرام و راضی به نظر می رسد ).

4- در آخر ده ماهگی هنوز چیزهایی را که می تواند تقلید نمی کند.

5- در آخر دوازده ماهگی هنوز اشیاء اطراف خود را نشان نمی دهد ( توجه کمی نشان می دهد ).

6- مثل بچه های دیگر بازی نمی کند، بلکه مرتب خود را به یک نوع کار مشغول نگاه می دارد و یا یک نوع کاری را انجام می دهد.

در زمینه ی حرکتی

1- بی رمق، بی حال، بدن لمس و ول ( طوری که سنگین تر از وزن خود نشان داده می شود ).

2- حرکات دائمی و چرخاندن دستها جلوی صورت و جلوی چشمها.

3- حرکت دادن و چرخاندن مداوم شیئی بخصوص که مورد علاقه اش است جلوی صورت و جلوی چشمها.

موارد دیگر:

4- اختلالات متفاوت در غذاخوردن.

5- اختلال در دفع.

6- گریه های مداوم بی سبب.

7- تحریکات و هیجانات مداوم.

8- اختلال در خوابیدن.

9- در مجموع فوق العاده ساکت و آرام.

10- ظاهری سالم و دوست داشتنی.

توانبخشی و اقدامات به موقع

در نتیجه ی اختلاف عقیده ای که در مورد علت اُتیسم در گذشته وجود داشت، شیوه های معالجه متفاوتی نیز پیش گرفته شد که هیچ یک از آنها چندان مؤثر واقع نگردیده اند. کانردر سال 1954 اظهار می دارد که هیچ یک از شیوه های معالجه تاکنون روی اُتیسم اثری نداشته اند، ریملند در سال 1964 نوشت که:

هیچ صورتی از معا لجه روانی شناخته نشده است که در روند اُتیسم تأثیری نهاده باشد. به همان اندازه که نظریه ها در رابطه با اُتیسم و علل آن هماهنگی پیدا کرد و اتفاق نظریه هائی پیدا گردید، توا نبخشی و درمان اُتیسم نیز دامنه وسیع تری پیدا نمود.

رانر و لاکر در سال 1967 در یک مطالعه پیگیر طولانی به روی 63 کودک مبتلا به اُتیسم، در مدت پنج تا پانزده سال به نتایج جالبی رسیدند. حدود 14 درصد آنان قادر به زندگی تقریباً طبیعی بودند: 29% آنها فاقد گفتار مفید باقی ماندند. از 38 نفر آنها که بالای 16 سال داشتند فقط دو نفر شاغل شدند، 12 نفر هرگز به مدرسه نرفتند.

هم اکنون شیوه های جدیدی برای معالجه اُتیسم درحال پیدایش است. دراین شیوه ها کوشش می شود که نه تنها علایم بیماری بلکه آنچه را که پیروان این شیوه ها علت اساسی بشمار می آورند از میان بردارند.

شیوه های زیر در این زمینه معمول ترین روش ها بوده و هست:

1- تعدیل رفتار:

اساس این شیوه بر اصل سازگارسازی از راه تحریک- واکنش قرار دارد.

2- آموزش :

در این روش از فنون گوناگون آموزش بهره برداری می گردد.

3- داروها:

در این روش کوشش می شود با استفاده از داروها سیستم اعصاب، روان تر کار کند. مشکلاتی که دارودرمانی به کمک آنها می شتابد عبارتند از :

- آسیب به خود – رفتار های پرخاشگرانه – فعالیت بیش از حد – افسردگی – اضطراب فوق العاده زیاد و ...

4- برنامه غذا ئی غنی:

در این شیوه بهبود کار داخلی سراسر بدن از راه بهبود شرایط غذائی می باشد.

5- سازمان بندی عصبی:

در این شیوه معالجه بر مبنای بازیابی استوار می باشد، یعنی اگر مرحله ای از رشد انجام نیافته باشد ما برای کودک این فرصت را فراهم می کنیم تا بار دیگر آن را کاملاً تجزیه نماید.

یکی از راههای جدید درمان که همراه دیگر فعالیتها ی توانبخشی انجام می گیرد« آغوش در مانی » می باشد که اخیراً نتایج جالبی به دست داده است.

6- بازی درمانی :

استفاده از بازی درمانی کودکان مبتلا اهمیتی بسزا دارد یکی از افرادی که برای درمان کودکان مبتلا از بازی استفاده کرده ژان تیلور Jean tayler بود. اصل کار اوبر روی بازی های تمرینی وتکراری بود .؛مثل جور کردن ،طبقه بندی کردن ،سوار کردن وجفت کردن مهره های رنگی که آگاهی کودک نسبت به شکل ،اندازه و رنگ از این طریق تقویت می شود .دویدن وبازی کردن به این کودکان کمک می کند تا از انقباضات وعواطف خالی شوند ودر عین حال مهارتهایی را بیاموزند وتمرین نمایند .

منابع

- شریفی ، پرویز، کودکان استثنایی ، انتشارات فدن

- نشریه داخلی اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی مجتمع استثنایی خاطره رامش بابل، تابستان 84 ، شماره 3

- کاپلان هارولد – سادوک بنیامین ، خلاصه روانپزشکی وعلوم رفتاری – روانپزشکی بالینی ،ترجمه پور افکاری ، نصرت الله ، نشر آزاده ،چاپ دوم.

-www.sharghnewspaper.com.



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » حسن زارع ( جمعه 89/12/20 :: ساعت 6:16 عصر )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

راهنمایی هائی برای برخورد با رفتارهای اختلالی راهنمایی های زیر
رفتارهای اختلالی در کودکان اُتیستیک و روشهای مقابله با آنها این
درمان اختلالات طیف اتیسم
زندگی با اُتیسم
درمان ، تعلیم و تربیت کودکان اتیسم
اتیسم چیست ؟
مکیدن انگشت زمان مناسب برای درمان زمان درمان اهمیت زیادی دارد
زندگی با اُتیسم نگاه کلّی بزرگ کردن یک کودک اُتیستیک همراه با
:درمان ، تعلیم و تربیت نگاه کلّی : برای والدین دانستن این م
علل بروز اُتیسم : تا کنون هیچ علت مشخصی برای اُتیسم کشف نشده
اوتیسم autism توسط انجمن روانشناسی آمریکا مشخص شده اند . در بیما
[عناوین آرشیوشده]

>> بازدید امروز: 22
>> بازدید دیروز: 236
>> مجموع بازدیدها: 772931

» درباره من

اتیسم، اتیستیک، آسپرگر، رت، اختلالات نافذ رشد

» پیوندهای روزانه

شارژر فندکی ماشین مارک اپل [3]
عکس [40]
فروش استثنایی زرشک [8]
فروش استثنایی زرشک [1]
فروش زرشک بیرجند با کیفیت بالا [5]
زرشک با کیفیت بالای خراسان جنوبی [6]
فروش بهترین نوع زرشک [2]
[آرشیو(7)]

» فهرست موضوعی یادداشت ها
اتیسم[7] . اختلال[3] . اختلال در رفتارهای اجتماعی[3] . اختلال اوتیستیک[3] . ارتباط[3] . تعاملات[3] . رشد[3] . مهارتهای[3] . مغز[2] . نکاتی در مورد تربیت کودکان[2] . های[2] . نقص در درک گفتار :[2] . هوش و نقصهای شناختی:[2] . علل PDD NOS مطالعات بیولوژیکی و رفتاری شواهد کافی ایجاد کرده ا[2] . مبتلا[2] . علائم و نشانه های PDD NOS[2] . ساختار آموزشی (ساماندهی )کودکان اوتیستیک[2] . مشکل[2] . رشد وآموزش ارتباطات و مهارتهای اجتماعی[2] . رفتارهای[2] . تشخیص PDD NOS[2] . درمان :PDD NOS[2] . درمان اختلالات طیف اتیسم[2] . روشهای درمان اوتیسم[2] . روشهای درمانی در ادامه ما به چند روش درمانی موجود برای کودکان[2] . سبک[2] . طبیعی[2] . حیطه[2] . درمان اوتیسم با کارتون[2] . پاتوفیزیولوژی[2] . به[2] . برنامه های آموزشی فردی برای کودکان و خانواده ((IEP - IFSP[2] . تحصیلات[2] . انواع ترس و راهکارهای درمانی[2] . ارتباطی[2] . با[2] . با رفتار خود چه به کودک می اموزیم[2] . بازی[2] . بر[2] . بروز[2] . اتیسم چیست؟ خلاصه : اتیسم اختلالی در مغز است که باعث می‌شود پرد[2] . اجتماعی[2] . اجتماعی،[2] . اختلال فرو پاشنده کودکی:[2] . ارزیابی توانایی برقراری ارتباط[2] . اتیسم و کودکان اتستیک را بهتر بشناسیم[2] . اتیسم چیست ؟[2] . آزمایش خاصی در دسترس نیست[2] . کلامی[2] . والدین[2] . وضعیت[2] . یک . کلامی، . کلیشه‌ای . کم . کمتر . کنند . که . کودکان . کودکان را در جمع خوب معرفی کنید . آموزش . آموزش جنسی آری یا نه ؟ . آنان . آنها . آیا امیدی به بهبودی بیماران اوتیسمی هست؟ در صورت مشاهده هر گونه . آیا اوتیسم رو به افزایش است؟ در ماه‌ های اخیر تحقیقات دامنه ‌دار . آیا می خواهید بچه ای باهوش تر داشته باشید؟! . ااختلا لات زبان ، تکلم ، و برقراری ارتباط : . اپیوئیدها چندین مطالعه روی کودکان اوتیستیک بر بد تنظیمی اپیو . اتیستیک . :درمان ، تعلیم و تربیت نگاه کلّی : برای والدین دانستن این م . [HOME to OASIS] [IMPORTANT NEWS] [BOOKSTORE] [MESSAGE BOARDS] . 1- اختلال اوتیستیک . AS/HFA is a disability because of its associated medical conditi . Attention Problems in Down Syndrome: Is this ADHD . Comprehensive Speech and . CUTTING THROUGH THE PSYCHOBABBLE: . DISCLAIMER: This page is not science, it"s just some thoughts by . Is Asperger’s syndrome/High-Functioning Autism necessarily a dis . Last Updated: . Looking At Metabolism . Occupational Therapy . Subclassification of Autism . The Neurodevelopment of Autism: . اتیسم چیست ؟ اتیسم نوعی اختلال رشدی است که با رفتارهای ارتباطی . اتیسم چیست ؟ بابک پسری 6 ساله است که از طرف پزشک متخصص اطفال جه . اُتیسم چیست ؟ اُتیسم اختلال رشد ذهنی پیچیده ای می باشد که معم . اتیسم چیست ؟ اتیسم ناتوانی رشدی شدیدی است که در سه سال اوّل ز . اُتیسم چیست؟ . اتیسم چیست؟ نشانههای عمومی بیماری اتیسم . اتیسم چیست؟ اتیسم یک اختلال نافذ رشد با نشانه های متفاوت است که . اتیسم: نوع شدیدى ازمغزمرد مغزهای مرد گونه در این مرحله از سفر تح . اثر آموزش موسیقی بر تواناییهای هوشی خردسالان . اثر ویتامین ها و مواد معدنی و امگا 3 در درمان کودکان با اوتیسم . اتیسم اختلالی در مغز . اتیسم اختلالی در مغز است که باعث می‌شود . اتیسم چگونه درمان می شود . اتیسم چیست . از . از بیش فعالی تا اوتیسم . از خطرات نمی ترسند . اسب درمانی شیوه جدید برای درمان اوتیسم . اسباب . است . استرس‌های شب امتحان‌ . استروش . افراد مبتلا به اتیسم چه اشتراکاتی دارند؟ . افسردگی نوجوانان . افسردگی، حملات آسم را در کودکان تشدید می‌کند . اقتصادی . اقتصادی، . انجمن جهانی کودک در خود مانده نشانه های زیر را برای اتیسم ذکر می . انواع اختلالات نافذ رشد چیست؟ . اختلال نافذ رشد غیر طبقه بندی ... . اختلال نافذ رشد غیر طبقه بندی شده PDD NOS . اختلال نافذ رشد غیر طبقه بندی شده PDD NOS علائم این گونه کودکان . اختلالات حرکتی: . اختلالات فراگیر رشد . اختلالات نافذ رشد . اختلالات یادگیری اختلال در یادگیری به عنوان اختلال در یک یا . احساس . احساس درد کمتر یا بیشتر از حد . اتیسم نوعی اختلال رشدی است که با رفتارهای ارتباطی . اختلال ازهم گسیختگی : . بزرگسالان . بعضی . بغل . برای . برای والدین دانستن این مطلب که کودک آنها اُتیسم می باشد تجربه تل . بررسی اختلالات زبانی کودکان مبتلا به اوتیسم در سنین پیش از دبستا . برقراری . برنامه غربالگری پیش دبستانی بالزر- مارتین . برنامه های آموزشی فردی برای کود ... . بازی کردن . باورهای غلط درباره اتیسم : کودکان مبتلا به اتیسم هرگز ارتباط چ . بچه‌های . با اسباب بازی درست بازی . ارزیابی PDD NOS . اوتیسم . اوتیسم autism . اوتیسم autism توسط انجمن روانشناسی آمریکا مشخص شده اند . در بیما . اوتیسم چیست؟ اوتیسم یک اختلال عصبی و بیولوژیکی است که نشانه‌هایش . اوتیسم و تلویزیون . ایجاد . این . ارتباط تسهیل شده . ارتباط چاقی زنان باردار و شکاف کام . اختلال پردازشهای حسی SPD- . اختلال در روابط /مهارتها / و واکنش های اجنماعی : عدم درک احسا . اختلال رشدی است که با رفتارهای ارتباطی . اختلال فرو پاشنده کودکی . تزریق واکسن سرخک، اوریون و سرخجه موجب ابتلا به اوتیسم نمی‌شود. . برنامه های آموزشی فردی برای کودکان و خانواده ((IEP - IFSP بیشتر . به روش آموزش معمول پاسخ نمی دهند . بهترین درمان اوتیسم آموزش فرد به فرد است. یک فوق تخصص روانپزشکی . بیماری اوتیسم کودکی (درخود ماندگی ) اوتیسم برای اولین بار در سا . پر . پرتحرک یا کم تحرک . پرخاشگری . تاب . تاثیر . تاریخچه . تحرک . تعریف خدمات بالینی . تعلیم وتربیت اتیسم . تماس . تماس چشمی ن یا تماس آن ها اندک . توصیه‌های گفتار درمانگران به مداحان و خوانندگان . چرا کودکان لجباز می شوند ؟ . چرخیدن . چرخیدن و تاب خوردن را خیلی دوست . چشمی . چه ویژگی‌هایی دارد؟ آیا راه درمانی دارد؟ چگونه باید با این کودکا . چه کسی به عنوان اتیسم شناخته می شود؟ متخصصین تخمین می زن . حالات مرتبط Associated features . حالات مرتبط Associated features بیان هیجانات بعضی از این کودکان . حتی . حرکات بدن . حرکات بدن در کودکان اتیستک . حرکتی . درمان زود هنگام اتیسم برنامه هائی برای کودکان زیر 3 سال : اگر کو . درمان کودکان PDD NOS . درمان مواد توهم‌زا . درمانهای دارویی با داروهای روانگردان در درمان بیماران PDD و عقب . دروغ گویی کودکان . دشوار . دنیای . دو نمونه بالینی: . دوپامین آزاد سازی دوپامین (DA) در مغز همراه با اثرات حرکتی و . دوست . دوست ن در آغوش گرفته شوند و یا دیگران را در بغل گیرند . دیده . دیگران . ذهنی . را . راهنمایی هائی برای برخورد با رفتارهای اختلالی اتیسم . راهنمایی هائی برای برخورد با رفتارهای اختلالی راهنمایی های زی . راههای ارتباط بهتر با کودکان . خارج . خواهران و برادران کودک اُتیستیک . خوب . خود . خود ارضایی کودکان . خودآزارانه . خوردن . خیلی . دارند . دارند. . دچار . در . در جستجوی معنویت از یادرفته . درد . درست . درشت . درمان . درمان : اتیستیک . ظریف . عشق به فرزند . علائم بالینی و رفتاری . علائم بالینی و رفتاری ختلال اتیستک . سر درگمی عناوین تشخیصی تمایل نهفته موجود پشت DSM IV این است که . سر درگمی عناوین تشخیصیPDD NOS . سلامت روانی . سندرم آسپرگر . سندرم آسپرگر: . روشهای درمانی اتیسم . روشهای درمانی و تربیتی : مطمئناً در مسیر افزایش اطلاعات خود در . روشهای سنتی . زبان چگونه تکامل پیدا کرده است؟ آیا در ابتدااصوات انسان ها مانند . زمینه . زندگی . زندگی با اُتیسم . زندگی با اُتیسم نگاه کلّی بزرگ کردن یک کودک اُتیستیک همراه با . زندگی با اُتیسم نگاه . زندگی با اُتیسم نگاه کلّی بزرگ کردن یک کودک اُتیستیک همراه با . درمان اختلالات طیف اتیسم متاسفانه، هیچ استاندارد طلایی برای درم . درمان اختلالات نافذ رشد : ( پرتوکل دانشگاه آریزونا) . درمان ، تعلیم و تربیت اتیسم . درمان ، تعلیم و تربیت کودکان اتیسم . تشخیص اتیسم : . تشخیص اُتیسم : . تشخیص های افتراقی . تصویر برداری با رادیو ایزوتوپ . رفتارهای اختلالی در کودکان اُتیستیک و روشهای مقابله با آنها این . رفتارهای اختلالی در کودکان اُتیستیک و روشهای مقابله با آنها ا . رفتارهای غیر معمول: . رفتارهای مراسمی یا اجباری . رفع مسمومیت : . رنگها . روان درمانی . روش تربیّتی بدون بکارگیری تنبیه فیزیکی . روشهای درجه بندی . مطالعات آزمایشگاهی: . سازد. . علایم ( ویژگیهای ) اتیسم . علایم و اختلالات همراه در بیش از 75 درصد موارد افراد مبتلا به . علت اتیسم چیست اتیسم یک ناتوانی طولانی مدت است که منجر به اختلا . علت اتیسم چیست؟ . علت شناسی اوتیسم . متاسفانه، هیچ استاندارد طلایی برای درمان اتیسم وجود ندارد. برخلا . متفاوت . مختلف . مربوط . مسائل امنیّتی در خانه . مسائل امنیّتی در خانه و اتیسم . مشاوره ها . علل اتیسم چیست؟ . علل اتیسم چیست؟ در این زمینه اختلاف نظرهای زیادی در بین متخصصین . علل اتیسم چیست؟ در این زمینه اختلاف نظرهای زیادی در بین متخصص . علل اتیسم چیست؟ در این زمینه اختلاف نظرهای زیادی در بین متخصصین . علل اوتیسم اوتیسم به وضعیت بیولوژیکی و شیمیایی مغز دارد. علت دق . علل بروز اُتیسم : . علل بروز اُتیسم : تا کنون هیچ علت مشخصی برای اُتیسم کشف نشده . علل بروز اُتیسم : تا کنون هیچ علت مشخصی برای اُتیسم کشف نشده . علل: . علل: اختلا اتیستیک . عوارض اتیسم عبارت است از : . عوامل موثر در بروز اوتیسم در مورد علل پیدایش بیماری اوتیسم، تئور . غربالگری و تشخیص اختلالات طیف اتیسم . غوش . غیر . فعالیت . قادر نیستند با دیگران رابطه برقرار . قبیل . کرایتریای تشخیصی آسپرگر در DSM IV به شرح زیر می باشند . کرایتریای تشخیصی اختلال فروپاشنده کودکی . کرایتریای تشخیصیDSM IV برای اختلال اوتیستیک به شرح زیر می باشند . کردن یک کودک اُتیستیک همراه با مشکلات فراوانی است و خانواده های . کودکان مسن تر و رویکرد عملی تشریک مساعی و همکاری . کورتیزول/ACTH سطوح هورمونهای قسمت قدامی غده هیپوفیز و ACTH و . گاهی . گذارد. . گلوتامات و گابا گلوتامات ، . گوش دادن به موسیقی در بهبود عملکرد کودکان کم‌توان ذهنی موثر است . مادرانه . و . نقص در نمو گفتاری : بسیاری از کودکان با PDD NOS قادر به ورور کر . هایی . هنر درمانی و اتستیک . هورمون تیروئید .و اتیسم .
» آرشیو مطالب
داستان تراژیک قهرمان مبتلا به اوتیسم
مرد بارانی فیلمی با موضوع اوتیسم
علت اُتیسم
سندروم آسپرگر چیست؟
نوابغ اتیسم و آسپرگر
دوره‌های اسب درمانی برای مبتلایان به اوتیسم
اوتیسم ودیابت
اختلال اوتیسم در کودک قبل از تولد قابل تشخیص است
تلفن‌های همراه عامل افزایش شیوع اوتیسم در کودکان
سلامت روانی
در جستجوی معنویت از یادرفته
افسردگی نوجوانان
رنگها
درمان مواد توهمزا
نظم کودکان
نکاتی در مورد تربیت کودکان
روشهای درمانی اوتیسم
اتیسم چیست ؟
اُتیسم چیست ؟
اُتیسم چیست ؟
اُتیسم چیست ؟
اُتیسم چیست ؟
اُتیسم چیست ؟
اُتیسم چیست ؟
اُتیسم چیست ؟
اُتیسم چیست ؟
اُتیسم چیست ؟
اُتیسم چیست ؟
اُتیسم چیست ؟
اُتیسم چیست ؟
انجمن جهانی کودک در خود مانده نشانه های زیر را برای اتیسم ذکر می
باورهای غلط درباره اتیسم
رفع مسمومیت
اختلال در روابط /مهارتها / و واکنش های اجنماعی
ااختلا لات زبان ، تکلم ، و برقراری ارتباط :
تشخیص اتیسم
اتیسم و کودکان اتستیک را بهتر بشناسیم
اتیسم چگونه درمان می شود
نشانههای اتیسم را میتوان در 5 طبقهی زیر گردآوری کرد:
نظریات علت شناسانه اوتیسم
زبان چگونه تکامل پیدا کرده است؟ آیا در ابتدااصوات انسان ها مانند
هورمون تیروئید .و اتیسم
نوروپپتیدها و اتیسم
نقش واسطه های شیمیایی در بروز اوتیسم
علت شناسی اوتیسم
اوتیسم و تلویزیون
اختلال ازهم گسیختگی
علایم و اختلالات همراه آسپرگر
The Neurodevelopment of Autism
AS/HFA is a disability because of its associated medical conditi
Comprehensive Speech and
firsth attempt
Attention Problems in Down Syndrome: Is this ADHD
CUTTING THROUGH THE PSYCHOBABBLE
DISCLAIMER: This page is not science
HOME to OASIS] [IMPORTANT NEWS] [BOOKSTORE] [MESSAGE BOARDS
Is Asperger’s syndrome/High-Functioning Autism necessarily a dis
Last Updated: ( 21/11/1388
Looking At Metabolism
Occupational Therapy ( 21/11/1388
Subclassification of Autism
اختلال اوتیستیک
اختلال فرو پاشنده کودکی
درمان اتیسم (
اردیبهشت 89
فروردین 89
اسفند 88
بهمن 88
دی 88
شهریور 88
تیر 88
خرداد 88
اردیبهشت 88
فروردین 88
اسفند 87
خرداد 89
اسفند 89
مرداد 89
اسفند 90

» لوگوی وبلاگ


» لینک دوستان
لحظه های آبی( دلسروده های فضل ا... قاسمی)
لنگه کفش
سایت اطلاع رسانی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
هادرباد شناسی (روستایی در شرق شهرستان بیرجند)
ماهساچ
بهارانه
بهارانه
بلوچستان
چانه
پوشاک مردانه و زنانه، لباس های روز آقایان و خانم ها
کارواش خانگی همه کاره جت مینی
هسته گیر آلبالو
دستگاه بادکش طبی بدن رفع خستگی و حجامت
بامبو
آنلاین گلچین
دنیای آسان
راه روشن
اسپایکا
فروشگاه بیستِ بیست
توس بازار
چرخ خیاطی
سحا مارکت
عکس فانتزی و متحرک
گنجدونی
میرسالار
سورپرایز
بهترین نرم افزارهای، مالی، اداری حسابداری، انبارداری
برلیان
مشاور
اسیرعشق
سلحشوران
طراوت باران
یادداشتها و برداشتها
جهاد ادامه دارد...
عکس های زیبا و دیدنی از دنیای پرندگان
گیاهان دارویی
دوستی و دوست یابی
داستان های جذاب و خواندنی
سرزمین رویا
اس ام اس جدید/ پـَـــ نَ پـَـ/ پیامک جدید
کامپیوتر و لوازم جانبی و نرم افزار آموزش
عمو همه چی دان
فتو بلاگ
راه های و فواید و تاثیر و روحیه ... خدمتگذاری
سوالات کارشناسی ارشد 91 , 92
عکسهای سریال افسانه دونگ یی
بزرگترین گالری عکس افسانه دونگ یی
کان ذن ریو کاراته دو ایلخچی
مرکز استثنایی متوسطه حرفه ای تلاشگران بیرجند
نوری چایی_بیجار
روان شناسی psycology
تبادل نظر
وای ندیدید شما ا!!!!!!!

اسرائیل کودک کش، اسرائیل بچه کش، اسرائیل آدم کش، اسرائیل تروریست
مجموعه مقالات رایانه MOGHALAT COMPUTER
چرا اینجوری؟
مقالات روان شناسی
کودکان استثنایی
شناختی
روان شناسی کودکان استثنایی
مهدویت
نور الهی
مذهب عشق
.:: گاواره ::.
عاشق دلباخته
ESPERANCE
هامون و تفتان
کتابخانه دیجیتال روانشناسی
جنبش قطره سرگشته
کتاب الکترونیکی
روان شناسی
عشق+2
علی زارع
بزرگترین و برترین وبلاگ دخترونه ی خاورمیانه
عوامل پیشرفت ،راه‌های پیشرفت و موانع پیشرفت چیست ؟ عکس جالب
خانه اطلاعات
فیلم، کارتون، سریال ایرانی، خارجی، موسیقی پاپ، کلاسیک
طوفان در پرانتز
عکس پرنسس خشگله
پرسش مهر 10
خدمات اینترنتی و حراج نرم افزار
نرم افزارهای تخصصی و موبایل و نرم افزارهای آموزشی تخصصی و موبایل
لوازم آرایشی و بهداشتی و ادکلن
هر چی که بخواهی هست
بهترین ها برای ایرانیان
مقالات اختلالات رفتاری و روانی...
اختلالات و مشکلات جنسی
بهترین نرم افزارهای آموزشی زبان برای ایرانیان
بهترین ها لوازم آرایشی، لاغری، بهداشتی، عطر، ادکلن
گالری بهترین نرم افزار، کاربردی مکانیک، برق، الکترونیک، شیمی
بهترین نرم افزار زبان های خارجی انگلیسی آلمانی فرانسوی عربی
بهترین های نرم افزار آموزشی درسی، دانشگاهی، کامپیوتر، فنی مهندسی
بهترین لوازم منزل،خودرو،کامپیوتر، موبایل و کیت برای ایرانیان
بهترین دستبند، انگشتر، گردنبند، سرویس، گوشواره برای ایرانیان
بهترین های نرم افزارهای، مالی، اداری حسابداری برای ایرانیان
بهترین ها برای ایرانیان
بهترین ها برای ایرانیان
بهترین ها برای ایرانیان
جکستان . عکاسخانه
گالری نرم افزار آموزشی درسی، دانشگاهی، کامپیوتر، فنی
نرم افزار موبایل نوکیا، سونی اریکسون، موتورلا،
دیــــار عــــاشـقــان
بهترین ها برای ایرانیان
نرم افزار زبان های خارجی انگلیسی آلمانی فرانسوی عربی اسپانیایی
جستجو کردی نبود کلیک کن اینجا هست؟!!!!
boygirl
مشاوره و مقالات روانشناسی
عکس و پیامک و دانلود بازی و نرم افزار
فروشگاه کتب روانشناسی، اسلامی، ایران شناسی وسیستم عامل
لوازم خانگی و اثاثیه منزل و لوازم آشپزی
اموزش . ترفند . مقاله . نرم افزار
فروشگاه نرم افزارهای گرافیکی و سرگرمی و بازی
نرم افزارهای میکس مونتاژ و آموزشی میکس مونتاژ
پوشاک & تی شرت دخترانه پسرانه استین کوتاه و بلند & ژاکت
نرم افزار و دانلود و پیامک
سکوت نیمه شب
کوچک های بزرگ
دختر غریب ، پایگاه عکس های جدید
سانسور سریال افسانه جومونگ
موتور سنگین ... HONDA - SUZUKI ... موتور سنگین
چگونه خدمتگذار خوبی باشیم
مشکلات زندگی *** آیا در زندگیتان ؟؟؟؟
پیچیدگی سکوت
«بازتاب اخبار روز، تحلیل و تفسیر اخبار» اخبار بدون محدودیت
یادداشت های یه آسمونی
قالب های پارسی بلاگ
شهید محمدهادی جاودانی (کمیل)
دستنوشته های بی بی ریحانه
..:: نـو ر و ز::..
بهترین ها برای ایرانیان
فرهنگی هنری، عکس، مدل لباس، مانتو، ژاکت، سارافون دخترانه و زنانه
بهترین نرم افزارهای سیستم عامل، طراحی گرافیک و برنامه نویسی
نمونه سوالات پیش دانشگاهی و متوسطه رشته های ریاضی، تجربی، انسانی
روان شناسی
شور جوانان و ازدواج جوانان
مانتو و شال طرح پارمیس
کلاه بافتنی
سطل زباله ماشین
اجازه نمی دهیم
انتظار
مطی جون
پادشه خوبان
سرگرمی
تی وی مارکت
عاشقتم
دستگاه بادکش طبی بدن و حجامت
قالب بستنی ساز کودک
چرخ خیاطی
ساعت مچی در استایل مار کبری
جهان استور
مدرن
سروش مارکت
هایپرمارکت
نمونه سوالات دروس پیش دانشگاهی و متوسطه کلیه رشته ها
فروشگاه سی گل
دیجی فروش
بروزترین ها
شمع سازی و چشم های متحرک زیبا و فانتزی
روان شناسی مثبت گرا
گل بهشتی
سایت مشاوره بهترین تمبرهای جهان دکترسخنیdr.sokhani stamp
سلام

» صفحات اختصاصی

» لوگوی لینک دوستان



» موسیقی وبلاگ

» طراح قالب